Таємничий небесний шлейф у небі над Каліфорнією виявився слідом від літака

Поділитися
© gorizont.in.ua
Слід, який було зафіксовано в небі над Каліфорнією 8 листопада, залишила не ракета, а реактивний літак. До такого висновку прийшли фахівці міністерства оборони США в середу, 10 листопада.
Слід, який було зафіксовано в небі над Каліфорнією 8 листопада, залишила не ракета, а реактивний літак. До такого висновку прийшли фахівці міністерства оборони США в середу, 10 листопада. «Ми не знайшли жодних доказів того, що цей слід могло залишити що-небудь, крім літака», - оголосив офіційний представник Пентагону полковник Дейв Лапен. Припущення про те, що невідомого походження шлейф залишила балістична ракета, не знайшло підтвердження ні в радіолокаційних службах Федерального управління цивільної авіації США, ні в службах стеження самого Пентагону. Міністерство оборони вже раніше заявляло, що незвичайний слід не належить ракеті, оскільки, за наявними у них даними, в той час і в тому районі, де був зафіксований слід, не проводили ніяких ракетних випробувань. Цю інформацію, заявив представник Пентагону, підтвердили й дані радіолокаційної служби FAA. «Жодних неопізнаних об'єктів, що рухаються швидко, радари FAA не зафіксували, лише декілька цивільних літаків, екіпажі яких не помітили нічого незвичайного», - повідомив Лапен. Незвичайний слід у небі над Каліфорнією ввечері 8 листопада зняв з вертольота репортер телеканалу KCBS. Експерти, яких попросили проаналізувати відеозапис, розійшлися в думках. Деякі фахівці говорили, що йдеться про запуск ракети, вказуючи на специфічну траєкторію, інші ж стверджували, що слід залишив реактивний літак, а його нібито незвичайна траєкторія лише оптичний обман.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі