З 2011 Київ почнуть «очищати» від «хрущовок»

Поділитися
Перший експеримент із руйнуванням «хрущовки» і будівництвом на її місці висотного будинку буде проведений у Києві в наступному році. Про це у четвер, 11 листопада, заявив міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.
Перший експеримент із руйнуванням «хрущовки» і будівництвом на її місці висотного будинку буде проведений у Києві в наступному році. Про це у четвер, 11 листопада, заявив міністр з питань регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.За словами Яцуби, у разі, якщо кияни не будуть переймати московський досвід, то вони ніколи не зможуть отримати зручне житло. «Ми сюди запросили департамент, який займається проблемою знесення «хрущовок» та будівництвом нових приміщень, в яких людям буде затишно жити. З досвіду Москви, ми домовилися з Олександром Поповим (перший заступник голови КМДА-ред.) запросити сюди фахівців», - зазначив міністр. За його словами, жителі «хрущовок» отримують квартири у новобудовах, зі зразковим коефіцієнтом 1:3 за рахунок нових коридорів, туалетів, ванних кімнат. «За нашими нормативами, «хрущовки» вже ніхто не будує. Тому людина отримує повністю облаштовану квартиру поряд із колишнім будинком», - відзначив Яцуба. Він підкреслив, що згідно з нормативами, розташування новозбудованого будинку має коливатися у межах 300 метрів від колишньої споруди. «Найголовніше, що він (мешканець) отримує за розмірами таку ж квартиру, тому що якщо ми підемо шляхом прописки, збільшення, пільг, ми ніколи це питання не вирішимо», - зазначив міністр. На питання про те, скільки коштів знадобиться на реалізацію даного проекту, Яцуба конкретної відповіді не дав, однак підкреслив: «Це буде залежати від ціни 1 квадратного метра і від того, яку участь у цьому буде брати держава».

За матеріалами РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі