Хакери почали систематично атакувати критичну інфраструктуру

Поділитися
Корпорація Symantec опублікувала результати дослідження захисту критичної інфраструктури, що охопила 1580 компаній з 15 країн, що належать до 6 галузей, які оперують об'єктами критичної інфраструктури. Дані дослідження свідчать про те, що 53% постачальників критичної інфраструктури, вважають, що їхні мережі піддавалися кібер-атакам з політичних мотивів.
Корпорація Symantec опублікувала результати дослідження захисту критичної інфраструктури, що охопила 1580 компаній з 15 країн, що належать до 6 галузей, які оперують об'єктами критичної інфраструктури. Дані дослідження свідчать про те, що 53% постачальників критичної інфраструктури, вважають, що їхні мережі піддавалися кібер-атакам з політичних мотивів.Учасники дослідження заявили, що піддавалися таким атакам, в середньому, десять разів протягом останніх п'яти років, і що середній розмір збитку, нанесеного такими атаками для кожної з компаній за вказаний період, склав $850 000. Відповіді учасників дослідження, які представляють компанії енергетичної галузі, свідчать про те, що ці компанії краще інших підготовлені до кібер-атак, у той час як відповіді представників галузі телекомунікацій свідчать про найгіршу готовність їхніх компаній до таких атак. Компанії, що встановлюють безпеку критичних інфраструктур, яких опитувано в ході дослідження, підбиралися з галузей, які мають таке значення для національної економіки чи для суспільства, що у разі успішних атак та пошкодження їх комп'ютерних мереж виникне загроза національній безпеці. «Захист критичної інфраструктури - це не тільки проблема уряду. У країнах, де більшість критичних інфраструктурних об'єктів знаходяться у власності приватних компаній, такими власниками виступають не тільки великі корпорації, але також і малі та середні підприємства, - зазначив Микола Починок, директор відділу технічних рішень Symantec в Росії і СНД. - Одних засобів безпеки недостатньо для протидії сучасним кібер-атакам на критичну інфраструктуру підприємств, незалежно від розміру цих підприємств. Stuxnet - черв'як, дія якого спрямована на енергетичні компанії по всьому світу, - є абсолютно новим типом загроз для мереж. Для протидії таким загрозам, необхідно впроваджувати комплексні рішення із захисту мереж, які включають в себе засоби збереження безпеки, рішення для зберігання і резервного копіювання даних, а також процес ідентифікації користувачів і системи контролю доступу до мережі».

Лише третина компаній, що володіють критичною інфраструктурою вважають себе повністю готовими до будь-якого типу атак, а 31% респондентів вважають свої компанії практично неготовими. До заходів безпеки, які вимагають удосконалення найбільше, респонденти віднесли тренінги з безпеки, підвищення обізнаності про погрози і їхнє розуміння з боку вищого менеджменту, заходи щодо збереження «безпеки кінцевих точок» (Endpoint Protection), прийняття алгоритму дій на випадок виникнення загроз безпеки, а також проведення аудиту заходів безпеки. На довершення до всього, маленькі компанії виявилися найменш готовими до кібер-атак.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі