ЄС і МВФ погодилися виділити Ірландії до 90 мільярдів євро

Поділитися
Розмір фінансової допомоги Ірландії, яка постраждала від світової економічної кризи, становитиме від 80 до 90 мільярдів євро. Про це в понеділок, 22 листопада, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на два неназвані дипломатичні джерела.
Розмір фінансової допомоги Ірландії, яка постраждала від світової економічної кризи, становитиме від 80 до 90 мільярдів євро. Про це в понеділок, 22 листопада, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на два неназвані дипломатичні джерела. Увечері в неділю уряд Ірландії направив Євросоюзу офіційний запит про допомогу. Незабаром представники ЄС і Міжнародного валютного фонду оголосили про готовність виділити кошти, проте точну суму не назвали. Раніше повідомляли, що Ірландія погодилася взяти у ЄС і МВФ кредит приблизно під 5 відсотків річних. 18 листопада представники ЄС, МВФ і європейського Центробанку вилетіли до Дубліна для ознайомлення з ситуацією у фінансовому секторі Ірландії. Вкладення європейських банків у фінансовий ринок Ірландії становлять сотні мільярдів доларів, тому банкрутство країни або її фінансових інститутів негативно позначиться на економіці всього Євросоюзу. Проте, незважаючи на важке фінансове становище, уряд Ірландії навідріз відмовився розглянути можливість підвищити корпоративний податок. У країні він становить 12,5 відсотків, що є одним з найнижчих показників у Європі. За деякими даними, дефіцит бюджету Ірландії в 2010 році перевищить 30 відсотків ВВП.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі