Мешканці Сумської області зможуть тепер перетинати кордон на власному транспорті

Поділитися
Мешканці прикордонних районів Сумської області України й Курської, Брянської областей Російської Федерації з сьогоднішнього дня зможуть ще в п'ятьох місцевих пунктах пропуску перетинати державний кордон на власних легкових автомобілях. Про це повідомив керівник прес-служби Сумського прикордонного загону Олександр Шишка.

Мешканці прикордонних районів Сумської області України й Курської, Брянської областей Російської Федерації з сьогоднішнього дня зможуть ще в п'ятьох місцевих пунктах пропуску перетинати державний кордон на власних легкових автомобілях. Про це повідомив керівник прес-служби Сумського прикордонного загону Олександр Шишка. За його словами, автомобільне сполучення ще в п'яти місцевих пунктах пропуску відкрито, зокрема, на виконання домовленостей президентів України й РФ про спрощення прикордонних формальностей під час здійснення контролю в пунктах пропуску, створення комфортних умов для перетину кордону мешканцям прикордонних областей України та Росії. Отже, з 1 грудня 2010 року мешканці прикордонних районів України й РФ зможуть перетинати державний кордон не лише пішки, але й на легковому автомобільному транспорті, мотоциклах і гужових підводах, що їм належать, без вантажу в напрямках с. Володимирівка (Україна) - с. Гордіївка (РФ) у місцевому пункті пропуску «Володимирівка»; с. Кіндратівка (Україна) - с. Єлізаветівка (РФ) у пункті пропуску «Кіндратівка»; с. Волфіне (Україна) - с. Волфіне (РФ) у пункті пропуску «Волфіне» в Білопільському районі; с. Бояро -Лежачі (Україна) – с. Тьоткіно (РФ) у пункті пропуску «Бояро-Лежачі» й с. Нововасилівка – с. Біла Берізка в пункті пропуску «Нововасилівка». «Сьогодні на ділянці відповідальності Сумського прикордонного загону в межах Сумської області облаштовано та функціонують 10 місцевих пунктів пропуску, в яких створено всі необхідні умови для перетину кордону мешканцями прикордоння. У двох місцевих пунктах пропуску вже здійснюється пропуск та контроль легкового автомобільного транспорту мешканців прикордонних районів», - розповів Шишка. При цьому він зазначив, що у відкритих для автомобільного сполучення місцевих пунктах пропуску державний кордон зможуть перетинати лище громадяни України і Російської Федерації - мешканці Сумського, Білопільського, Путивльського, Середино-Будського, Коренівського, Глушковського та Трубчевського прикордонних районів України й Російської Федерації на легковому автомобільному транспорті, мотоциклах і гужовому транспорті, який їм належить, без вантажу, за наявності документів.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі