Київ і Москва не виключають будівництва тунелю під Керченською протокою

Поділитися
Київ і Москва вивчають можливість будівництва тунелю під Керченською протокою для організації транспортного сполучення між Кримом і Кубанню як альтернативу заявленому раніше проекту моста через протоку. Про це в середу, 15 грудня, повідомив посол України у Російській Федерації Володимир Єльченко, пише «Коммерсант-Украина».
Київ і Москва вивчають можливість будівництва тунелю під Керченською протокою для організації транспортного сполучення між Кримом і Кубанню як альтернативу заявленому раніше проекту моста через протоку. Про це в середу, 15 грудня, повідомив посол України у Російській Федерації Володимир Єльченко, пише «Коммерсант-Украина».«Нам ще треба вирішити, що краще робити - міст або тунель...Дослідницькі роботи триватимуть кілька місяців», - повідомив виданню Єльченко. За його словами, другий варіант знімає низку проблем (зокрема, геодезичних та пов'язаних з весняним льодоходом з Азовського моря в Чорне), які можуть виникнути під час будівництва мосту. Як відомо, про ідею будівництва мостового переходу між українським Кримом і російською Кубанню раніше заявили президенти двох країн. Посол України в РФ підтвердив, що будівництво переходу в будь-якому випадку буде дорогим. «Звучать оцінки від 6 до 22 мільярдів доларів», - зазначив він. Раніше учасники переговорного процесу називали набагато менші суми. Так, півроку тому голова Ради міністрів Криму Василь Джарти заявляв, що вартість будівництва може скласти від 1,4 до 1,7 мільярда доларів. Єльченко зауважив, що, окрім спорудження самого переходу, Україні та РФ доведеться виконати об'ємну роботу з реконструкції транспортної інфраструктури Криму і Таманського півострова відповідно. У зв'язку з цим, за словами посла, сторони будуть приймати рішення не тільки про технології будівництва, але й про доцільність реалізації проекту в цілому. «Потрібно порівняти вартість будівництва мосту або тунелю з потенційною вигодою, яку отримають Україна і Росія в результаті його спорудження», - заявив Володимир Єльченко.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі