Не працює один з найбільших українських файлообмінників

Поділитися
Не працює один з найбільших українських файлообмінників - сайт ex.ua сьогодні недоступний.

Не працює один з найбільших українських файлообмінників - сайт ex.ua сьогодні недоступний.

Як повідомив «Комментариям» представник ex.ua Валерій Вавілов, незабаром роботу сайту буде відновлено, проте він наразі не може прокоментувати причини збою.

За деякими даними, збій пов'язаний із відключенням електроживлення на майданчику одного з провайдерів, де лежать сервера ex.ua.

За іншою ж інформації, адміністрація сайту прийняла рішення видалити весь «піратський» контент і на даний час проводить очищення дискового простору. Ймовірно, після проведення повного форматування жорстких дисків буде відкритий доступ з IP-адрес України, а в подальшому будуть видалені заборони і з решти IP-адрес.

Як повідомлялося, на початку листопада 2010 Американські асоціація звукозапису (RIAA) в черговий раз поскаржилася торговельному представнику США на світових інтернет-піратів, до числа яких включили найбільший український файлообмінник ex.ua і російську соціальну мережу Вконтакте.

У своїй офіційній заяві у відповідь на звернення RIAA представники ex.ua відзначали, що закордонні представники роблять Україну зауваження вже вдруге. Навесні цього року Міжнародний альянс з інтелектуальної власності (IIPA) у списку 301 відвів України цілих 16 сторінок тексту. Тоді американська сторона вимагала від українського уряду покарати зазначених у ньому піратів.

«На цього разу офіційних звернень поки що немає, впливати прямо на ці ресурси американське торгове представництво не може, але створюючи імідж України як найбільш піратської країни, впливати на український уряд цілком можливо», - йшлося в заяві ex.ua.

24 листопада представник сервісу обміну інформацією ex.ua Юріс Пісковий заявив на прес-конференції, що ex.ua готовий до співпраці з правовласниками продуктів, які розміщуються на сайті. Він підкреслив, що представники ex.ua готові до того, щоб налагодити систему взаємовідносин між зацікавленими сторонами - правовласниками, з тими, хто пропонує сервіси для розміщення продукту, споживачами, державою.

Пісковий також повідомив, що ex.ua підготує лист в торгову палату США з викладенням своєї позиції з даного питання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі