Переможець виборів ректора ДонНУ заперечує, що його «пресують» бізнес-структури

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Професор Юрій Лисенко, який переміг на виборах ректора ДонНУ, заперечує, що тиск на нього організовано бізнес-структурами, які прагнуть заволодіти землями і будівлями університету. Про це він заявив у своєму інтерв'ю «Дзеркалу тижня».
Професор Юрій Лисенко, який переміг на виборах ректора ДонНУ, заперечує, що тиск на нього організовано бізнес-структурами, які прагнуть заволодіти землями і будівлями університету. Про це він заявив у своєму інтерв'ю «Дзеркалу тижня».На думку вченого-економіста, майно університету не є привабливим для бізнесу. «Ми нічим цінним не володіємо. Із двадцяти будівель десять - в аварійному стані. Якщо зіставити витрати на будівництво нової будівлі у порівнянні з тим клаптиком землі, яким ми володіємо, - абсолютно не можна порівняти. Будівництво дорожче. Кошти, які є в розпорядженні університету, теж не настільки значні», - вважає Лисенко. Окрім того, він зазначив, що ДонНУ не володіє правами власності на земельні ділянки та будівлі, де розташовуються навчальні корпуси, адмінбудівлі та гуртожитки університету. «Ми не є ані власниками землі, яка перебуває в муніципальній власності, ані будівель, тому що ними володіє держава в особі Фонду держмайна. Ми знаходимося там на умовах оренди, хоча і на досить пільгових умовах», - пояснив Юрій Лисенко. Нагадаємо, 10 грудня конференція трудового колективу обрала претендентом на посаду ректора ДонНУ завідувача кафедрою «Економічна кібернетика» Юрія Лисенка. Його опонент — призначений Дмитром Табачником в.о. ректора Петро Єгоров — не набрав 30% голосів, необхідних для потрапляння до списку претендентів. Таким чином, у кадрову комісію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту подана тільки одна кандидатура майбутнього ректора ДонНУ. Після цього будинку у Лисенка був проведений обшук в рамках кримінальної справи про фінансові зловживання у ВНЗ, а його дружина була побита двома невідомими. Пізніше Окружний адмінсуд м. Києва скасував результати виборів за позовом полковника міліції, викладача Академії МВС Олександра Користіна, який стверджував, що йому не дали можливості балотуватися на посаду ректора  ДонНУ. Детальніше читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня» в інтерв'ю Євгена Шибалова з Юрієм Лисенком.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі