Соцопитування: 36% українців не підтримують жодну політичну силу

Поділитися
36% громадян України, опитаних з 27 листопада до 8 грудня Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка та Центром "Соціальний моніторинг", на момент опитування не підтримали жодної з політичних сил.
36% громадян України, опитаних з 27 листопада до 8 грудня Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка та Центром "Соціальний моніторинг", на момент опитування не підтримали жодної з політичних сил. Якби вибори відбувалися в грудні, 14% опитаних однозначно не брали б у них участі. Ще 11% проголосували б проти всіх і ще 11% не визначилися за кого голосувати. Тобто, більше третини електорату зараз не підтримує жодну політичну силу. Згідно з результатами опитування, до парламенту пройшли б Партія регіонів, "Батьківщина", "Фронт змін", "Свобода", "Сильна Україна" й Комуністична партія України. У рейтингу партій першість продовжує утримувати Партія регіонів, яку підтримує 27% опитаних. Серед тих, хто взяв би участь у виборах, якщо б вони проходили в найближчу неділю, цей показник становить майже 36%. Другу позицію зберігає за собою партія "Батьківщина", яку підтримує 11% (15% серед тих, хто визначився й прийшов би голосувати). "Фронт змін" підтримує 11% (8,9%), ВО "Свобода" - 5,2% (6,8%), "Сильну Україну" - 4,8% (6,3%), Комуністичну партію України - 3,87% (4,9%). Наступними в рейтингу по спадній ідуть партія "Удар", яку підтримує 1,5% (2%) виборців, Народна партія 1,1% (1,4%), "Наша Україна"-0,7% (0,9%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 0,6% (0,8%) і Соціалістична партія України - 0,4% (0,5%). Не підтримали б жодну з партій 10,6%. У порівнянні з аналогічним дослідженням, проведеним наприкінці минулого року, рейтинг Партії регіонів знизився на 6%, а партії "Батьківщина" (БЮТ) - на 7%. Таким чином, розрив між двома лідерами майже не змінився (грудень 2009 року - 14,6%, грудень 2010 року - 15,8%). Рейтинг Арсенія Яценюка ("Фронт змін") за підсумками року залишається без змін. Як наголошено в прес-релізі, значний крок з точки зору подолання прохідного бар'єра зробила партія «ВО "Свобода"». Якщо в грудні минулого року підтримка партії Олега Тягнибока становила 1,4%, то зараз 5,2%. Разом з тим, зазначають соціологи, позиції Сергія Тігіпка ("Сильна Україна") продовжують погіршуватися. На партійному рівні "Сильна Україна" за останній рік пропустила на третє місце "Фронт змін" і на четверте ВО "Свобода". Рейтинг КПУ залишається стабільним (3,7%, як і рік тому), «що дозволяє розраховувати на місце в майбутньому складі парламенту», зазначено в прес-релізі соціологів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі