Білорусь: Некляєва звинуватили в підготовці безладів

Поділитися
© sport-express.ru
Колишньому кандидатові в президенти Білорусі Володимиру Некляєву пред'явили звинувачення за статтею 293 Кримінального кодексу РБ (масові заворушення). Про це в середу, 29 грудня, повідомив адвокат обвинуваченого.
Колишньому кандидатові в президенти Білорусі Володимиру Некляєву пред'явили звинувачення за статтею 293 Кримінального кодексу РБ (масові заворушення). Про це в середу, 29 грудня, повідомив адвокат обвинуваченого. Некляєву загрожує до 15 років позбавлення волі. За словами адвоката, в СІЗО Некляєв переніс гіпертонічний криз і на цей час знаходиться у важкому стані. Поета й громадського діяча, претендента на найвищий державний пост Володимира Некляєва побили бійці спецназу в Мінську 19 грудня. Його доставили до лікарні, звідки політика викрали невідомі. За словами представників правоохоронних органів, Некляєва помістили до слідчого ізолятора КДБ, оскільки його підозрюють за кримінальною статтею «організація масових заворушень». Адвокат Тамара Сидоренко безуспішно намагалася зустрітися зі своїм підзахисним, а це означає, що ось уже тиждень політика ніхто не бачив. Представники громадськості, серед яких письменник Володимир Орлов, поет Сергій Законников, кінорежисер Володимир Колос й інші, зажадали від влади показати їм Некляєва. За словами Володимира Орлова, його дивує й насторожує, чому затриманого Некляєва ховають від адвоката, хоча до іншого екс-кандидата, також сильно побитого Андрія Санникова, захист усе ж допустили. Підозрюваними за кримінальною справою про масові заворушення в Мінську в день виборів президента країни 19 грудня проходять 22 особи: сім кандидатів у президенти, двоє з яких поки залишаються на волі, а також політики, громадські діячі й журналісти.

За матеріалами: Лента.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі