В іспанських кафе повністю заборонили палити

Поділитися
В Іспанії набула чинності заборона на паління у всіх підприємствах громадського харчування, в тому числі у тих, які знаходяться на відкритому повітрі, а також поблизу лікарень та на шкільних подвір'ях і спортмайданчиках.
В Іспанії набула чинності заборона на паління у всіх підприємствах громадського харчування, в тому числі  у тих, які знаходяться на відкритому повітрі, а також поблизу лікарень та на шкільних подвір'ях і спортмайданчиках.Окрім того, люди з цигаркою відтепер не повинні з'являтися у телевізійних передачах. Таким чином, Іспанія стала однією з найбільш «антинікотинових» країн Європи. Закон, прийнятий у 2006 році, забороняв палити на роботі і у великих ресторанах. Питання, дозволяти чи не дозволяти палити в маленьких закладах, був залишений на розсуд їхніх власників, переважна більшість яких вважали за краще не обмежувати клієнтів. Кафе і винні бари є невід'ємною частиною іспанського способу життя. За словами представників галузі, нова міра призведе до падіння відвідуваності і доходів приблизно на 10%. Іспанія і без того переживає серйозні економічні труднощі. Проте медики та громадські активісти наполягли на жорсткості антитютюнового законодавства. За даними лікарів, від хвороб, причиною яких могло стати паління, у країні щодня вмирають 160 людей.

За матеріалами "Бі-Бі-Сі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі