Італійські банки оголосили війну готівці

Поділитися
Асоціація банків Італії (ABI) оголосила "війну готівці", закликавши збільшити розповсюдження електронних транзакцій в країні.
Асоціація банків Італії (ABI) оголосила "війну готівці", закликавши збільшити розповсюдження електронних транзакцій в країні.Італійські банкіри стверджують, що низький рівень поширення пластикових карток у країні щорічно обходиться фінансовим організаціям і компаніям у 10 мільярдів євро. Ці кошти йдуть на обслуговування готівкових платежів (в основному, на персонал і безпеку). ABI має намір боротися за скорочення цих витрат через просування електронних платежів з використанням кредитних і дебетових карт як у приватному, так і в державному секторі. За даними офіційної статистики, Італія втрачає до 100 мільярдів євро через значну частку тіньової економіки, яка досягає 22% ВВП. На півдні Італії, де діють найбільші кримінальні угруповання країни, компанії часто платять робітникам готівкою, щоб уникнути оподаткування. Зараз ABI домагається від уряду заборони на виплату зарплат готівкою. Середній італієць, як стверджують аналітики Банку Італії, здійснює на рік 26 транзакцій із використанням кредитних карток. Для порівняння, житель Великобританії на рік проводить у п'ять разів більше транзакцій з використанням кредитних карток.

За матеріалами: Лента.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі