Facebook залучив $500 млн від Goldman Sachs і Mail.ru

Поділитися
Популярна соціальна мережа Facebook залучила $500 млн від інвестиційного банку Goldman Sachs і російської Digital Sky Technologies, повідомляє газета New York Times із посиланням на неназваних учасників угоди. За даними газети, ця угода збільшує вартість компанії до $50 млрд, що перевищує оцінну вартість таких гігантів, як eBay, Yahoo і Time Warner, а також Google перед його IPO у 2004 р, підрахували у Financial Times.
Популярна соціальна мережа Facebook залучила $500 млн від інвестиційного банку Goldman Sachs і російської Digital Sky Technologies, повідомляє газета New York Times із посиланням на неназваних учасників угоди. За даними газети, ця угода збільшує вартість компанії до $50 млрд, що перевищує оцінну вартість таких гігантів, як eBay, Yahoo і Time Warner, а також Google перед його IPO у 2004 р, підрахували у Financial Times.За словами учасників угоди, Goldman інвестував близько $375 млн, а російська DST - $125 млн. Окрім того, Goldman створив спеціальний фонд, щоб допомогти компанії залучити ще $1,5 млрд від зовнішніх інвесторів, повідомили учасники угоди. Усі кошти підуть на розвиток компанії. Тим не менше, за підрахунками FT, статки 26-річного Марка Цукерберга, частка якого у Facebook становить 24%, зростуть до $12 млрд. У минулому році Facebook вперше обігнав Google за відвідуваністю, повідомляють фахівці дослідницької фірми Experian Hitwise. Нехай компанія і не публікує фінансової звітності, за оцінками аналітиків, вона прибуткова і приносить близько $2 млрд на рік. Для порівняння, дохід Time Warner за минулий рік склав $26 млрд. Чергова угода спричинить нові суперечки про теоретичну ринкову вартість компанії, незважаючи на те що директор Facebook Марк Цукерберг вже не раз заявляв, що IPO поки не планується. За півтора року структури DST зібрали близько 10% акцій Facebook, розповідали раніше «Ведомостям» близькі до DST джерела. Тільки у 2009 р. DST придбала 2% Facebook за $200 млн. У цілому частка DST у Facebook на сьогодні ділиться на 2,4%, які належать зараз російській Mail.ru Group, і 7,6%, що належать інвесткомпанії DST Global.

За матеріалами: Ведомости

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі