Екс-заступника голови "Нафтогазу" суд залишив під арештом ще на місяць

Поділитися
© serc.carleton.edu
Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишньому першому заступнику НАК "Нафтогаз Україна" Ігорю Діденку. Як повідомив один із його адвокатів, термін утримання продовжено до 10 лютого.
Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишньому першому заступнику НАК "Нафтогаз Україна" Ігорю Діденку. Як повідомив один із його адвокатів, термін утримання продовжено до 10 лютого.Нагадаємо, 9 грудня 2010 року Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою Діденка до 10 січня 2011 року. Також напередодні стало відомо, що суд залишив під арештом ще на два місяці іншого екс-чиновника - колишнього голову митниці Анатолія Макаренка. Раніше повідомлялося, що Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня 2010 зобов'язав НАК «Нафтогаз» повернути «РосУкрЕнерго» 11 млрд кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд кубометрів газу. Незабаром після цього голова СБУ Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом нанесення збитків державі у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. У даній справі заарештовані перший заступник голови НАКу Ігор Діденко, екс-голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці України Тарас Шепітько, а на території Росії затримано екс-заступника головного бухгалтера «Нафтогазу» Марію Кушнір. За даними СБУ, у ході слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених у злочинах, які їм інкримінуються. У даний час обвинувачені та їхні захисники знайомляться з матеріалами справи на виконання вимог ст.218-220 Кримінально-процесуального кодексу України, після чого справу буде направлено до суду.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі