«Мистецький Арсенал» готує першу українську бієнале - «АнтиАрмагеддон»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
«Мистецький Арсенал» веде підготовку до першої української бієнале у 2012 році під назвою «АнтиАрмагеддон». Про це в інтерв'ю «ДТ. Україна» повідомила директор «Мистецького Арсеналу» Наталія Заболотна.

«На цю ідею вже відгукнулося дванадцять країн, - розповіла вона. - Зараз багато мусують тему «кінця світу». Нібито це станеться в результаті параду планет... Ми не віримо у кінець світу. Хочемо, навпаки, дати початок новій ері у сфері прекрасного».
Заболотна також повідомила, що у 2011 році «Арсеналом» вже визначено
основний план роботи: «Починаємо рік у березні. Відкриємо Великий скульптурний салон. Там буде представлена колекція Едгара Дега, всього 74 скульптури. Це фактично ретроспектива пластики. І поряд з цією знаменитою експозицією в наших стінах традиційно буде показано мистецтво українських майстрів».
А у травні, за її словами, знову два гучних проекти: «Спочатку другий фестиваль Fine
Art Ukraine... А другий травневий проект присвячений дню Києва. Перший міжнародний благодійний книжковий ярмарок «Книжковий Арсенал». Програмою передбачено збір книг та коштів для дитячих будинків та інтернатів».
«Якщо забігати далеко наперед, то в серпні до 20-річчя незалежності України готуємо мистецький проект «Незалежні»... І традиційно з 1 по 14 листопада у нас пройде «Арт-Київ Contemporary 2011». Будемо намагатися зберегти торішній масштаб події. Вже сьогодні у планах екзотичні спецпроекти з Кореї, Індії, Японії».
Детальніше читайте у свіжому номері «ДТ. Україна» в інтерв'ю Катерини Константинової з Наталією Заболотною.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі