Кабмін змінив правила паркування авто

Поділитися
Віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов повідомив, що Кабінет міністрів вніс зміни до правил паркування автомобілів, привівши їх у відповідність з вимогами Податкового кодексу.

Якщо раніше збір за паркування розраховувався виходячи з вартості однієї години перебування автомобіля на стоянці, то тепер він буде нараховуватися на квадратний метр паркувальної площі, пише Коммерсант-Украина.

Нові правила також зобов'язують власників парковок виділити і спеціально обладнати на паркувальних майданчиках місця для безкоштовного паркування автомобілів, якими керують інваліди з порушеннями опорно-рухового апарату, а також члени їх сімей, яким передано право керування автомобілем. Безкоштовно зможуть паркуватися і автомобілі громадських організацій, що перевозять таких інвалідів.

Як пояснив голова постійної комісії Київради з питань транспорту і зв'язку Дмитро Олійник («Республіка Київ»), навіть застосування мінімальної ставки збору, що становить 0,03% від мінімальної заробітної плати (941 гривень) за 1 кв. м паркомісця, призведе до збільшення тарифів у п'ять разів. «При цьому нововведення передбачає можливість встановлювати ставку до 0,15%. Звичайно, це змусить власників парковок підвищувати ціни», - сказав пан Олійник.

За матеріалами Коммерсант-Украина.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі