Гриценко запропонував Януковичу показати Межигір’я і вертоліт

Поділитися
© ZN.UA
Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко вважає, що якщо влада хоче довести, що дійсно бореться з корупцією, а не з опозицією, наступного разу в ефірі має показати президентський вертоліт і макет Межигір’я. Про це він сказав в прямому ефірі «Шустер Live» ввечері в п’ятницю, 28 січня.

«Сьогодні була унікальна ситуація, коли поряд зі студією з’явився автомобіль, - прокоментував Гриценко демонстрацію у «Шустер Live» «наочного доказу» по кримінальній справі щодо закупівлі медичних автівок урядом Тимошенко. – То нехай наступного разу тут з’явиться президентський вертоліт! Готовий допомогти, маю авіаційну освіту».

Гриценко звернув увагу на те, що Путін з Медведєвим користуються вертольотами МІ-8, яких в Януковича два. Але українському президентові цього замало, і новий вертоліт коштуватиме державі 17 мільйонів доларів.

Крім того, Гриценко запропонував Януковичу продемонструвати макет Межигір’я. «Люди не вірять, що ця влада бореться з корупцією. Зробіть крок, щоб повірили. Боротьба з корупцією має починатися з Межигір’я» - заявив голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони.

«Я за те, щоб чиновник відповідав тоді, коли вчинив злочин. А не тоді, коли перейшов в опозицію», - наголосив він.

Гриценко зазначив, що екс-міністру внутрішніх справ Луценку інкримінують незаконне використання 200 тисяч гривень, що завдало удару по бюджету. У той же час Янукович приймає рішення про проведення параду, попри кризу, що обійдеться державі мінімум у 70 мільйонів гривень.

«Сидить за ґратами Іващенко, шукають Данилишина, багатьох інших. У мене питання: а де Черновецький?» - запитав голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони.

Гриценко нагадав, що тимчасова слідча комісія парламенту довела численні грубі порушення закону з боку Черновецького і його команди.

«А де Стельмах? Він рішенням Януковича введений до Національної економічної ради і буде нам розказувати, які перспективні модерні реформи проводити в Україні. А мав би ще у 2008, коли почали гратися з курсом долара, сісти за грати і піти під суд», - наголосив він.

Гриценко поінформував, що саме франція Партії регіонів, за часів Януковича-кандидата у президенти, внесла проект постанови про притягнення Стельмаха до відповідальності. Але чомусь після обрання Янукович залишив Стельмаха не тільки на свободі, а навіть на посаді.

Лідер «Громадянської позиції» навів приклад ще одного корупціонера з команди Януковича – міністра палива і енергетики Бойка. «Доведено, що він, будучи державним чиновником, першим заступником міністра та головою НАК «Нафтогаз України» увійшов у 2004 році до тієї компанії «Роги і копита» - «РосУкрЕнерго». І представляв там не інтереси держави України, а інтереси приватних власників», - сказав Гриценко.

Крім того, Бойко підписав з «РосУкрЕнерго» довгостроковий контракт, потім був довіреною особою Фірташа. Його дії мають явні ознаки корупції, впевнений Гриценко. «І де та сильна влада? Чому колишній голова НАК Бойко залишається у кріслі міністра, а в.о. голова НАК Діденко сидить за ґратами?», - питає Гриценко.

«Єжель має сидіти за те ж саме, за що сидить Іващенко зараз. Бо документально підтверджено, і матеріали є у прокуратурі, що він одноосібно, всупереч закону, віддав понад 10 гектарів землі вартістю понад 10 мільйонів доларів у Балаклаві».

Це, за словами Гриценка, не єдиний випадок порушення закону у військовому відомстві. «Раніше судимий за розбій заступник Єжеля Черпіцький досі залишається на посаді, не маючи дозволу СБУ на допуск до роботи з державними таємницями. Янукович про це знає, особисто дав йому в руки матеріали від Комітету».

На фоні цих фактів арешти членів попереднього уряду не схожі на боротьбу з корупцією. «Це називається дуже просто: вибіркове застосування закону», - констатував Гриценко.

За матеріалами сайту партії «Громадянська позиція»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі