У Чехії політпритулок отримали понад 160 українців

Поділитися
Більше 160 українців отримали політичний притулок у Чехії з 1990 по 2009 рік, пише у понеділок газета «Известия в Украине» з посиланням на інформацію посольства Чехії в Україні.

За інформацією видання, пік надання Чехією політичного притулку українцям припав на 1991 та 2006 року (26 і 31, відповідно). «Йдеться про офіційні, а не про вигадані дані щодо кількості рішень про надання політпритулку у Чеській Республіці», - зазначив спікер посольства Чехії Мілан Екерт.

У той же час статистика за 2010 рік на даний момент відсутня. Як пояснили у посольстві, річний звіт Міністерства внутрішніх справ Чехії за цей рік ще не опрацьовано. Окрім того, згідно зі зведеною таблицею надання політпритулку Чехією, з 1990 по 2009 рік притулок у Чехії отримали понад 380 росіян, 318 білорусів, 208 вірмен, 103 казаха, 53 грузина, 39 азербайджанців, 21 киргиз.

Усього з 1990 по 2009 рік Чехія надала притулок 3500 громадянам різних країн (у тому числі громадянам тих країн, яких вже не існує). Найчастіше позитивне рішення отримували громадяни Румунії (477 політбіженців). При цьому жодного разу не просили про політпритулок в Чехії громадяни США, Великобританії, Італії, Франції чи Німеччини.

Як повідомлялося, 13 січня 2011 екс-міністру економіки України Богдану Данилишину Чехія надала політичний притулок. Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що Данилишин виїхав саме до Чехії, тому що в цій країні процедура отримання політичного притулку нескладна.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі