Космічні промені сприяють глобальному потеплінню

Поділитися
Відомий індійський фізик Удупі Рамачандра Рао на основі своїх багаторічних дослідницьких робіт зробив висновок, що чималу роль у глобальному потеплінні нашої планети відіграють космічні промені.

На думку вченого, висновки ООН про суттєвий вплив людства на глобальне потепління за рахунок збільшення викидів парникових газів сильно перебільшені, і в них недооцінюється роль космічного випромінювання, що здійснює неабиякий вплив на хмарність і клімат Землі.

За розрахунками Рао, у результаті людської діяльності температура на планеті за останні сто років підвищилася всього на 0,75 градуса, що становить 60% від загального показника, це набагато нижче за офіційну оцінку, оголошену експертами ООН. До цього висновку вчений дійшов на основі ретельного аналізу даних, що одержувались під час багаторічного збору інформації про космічне випромінювання, яке здійснює своєю інтенсивністю не менший вплив на клімат і хмарність Землі.

Висновок індійського фізика підкріплюється думкою багатьох вчених, які вважають, що інтенсивність часток, які надходять з космосу у вигляді нейтронів і протонів, сприяє утворенню хмар у земній атмосфері. При зменшенні інтенсивності цього випромінювання знижується і глобальна хмарність, що в свою чергу сприяє більшому проникненню на поверхню планети сонячних променів і, отже, її нагрівання.

За матеріалами: Искусство-Науки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі