Повноваження Васильєва розподілять між Портновим і Лукаш

Поділитися
Повноваження колишнього заступника глави Адміністрації президента Геннадія Васильєва будуть розподілені між першим заступником глави АП Оленою Лукаш та заступником глави АП Андрієм Портновим.

Указ про звільнення Васильєва президент Віктор Янукович підписав у середу, 2 лютого.

Про це у четвер, 3 лютого, пише «Коммерсант-Украина» у статті «Геннадий Васильев меняет должность на мандат».

Рішення пов'язане з переходом на роботу до парламенту. 31 січня на погоджувальній раді Верховної Ради було підтримано вимогу опозиції про дострокове припинення повноважень дев'яти народних депутатів, які перейшли на іншу роботу, серед яких і Геннадій Васильєв.

Соратники Васильєва стверджують, що ніякої іншої причини відходу з АП, окрім оприлюдненої, в його звільненні немає.

"Я не чув, щоб він з чимось не впорався, - сказав виданню перший заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник (Партія регіонів). - Зараз проходить процес скорочення АП, можливо, в цьому контексті і сталося звільнення" .

Нагадаємо, Геннадій Васильєв займав посаду заступника голови адміністрації президента з квітня 2010 року. За період його роботи в АП був розроблений президентський закон "Про засади запобігання та протидії корупції", 90% якого, за словами в. о. голови парламентського комітету по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Геннадія Москаля ("Наша Україна - Народна самооборона"), "переписано із законопроекту, який подавав Ющенко".

В АП Васильєв опікувався діяльністю усіх силових відомств, а також питанням боротьби з корупцією. За інформацією видання, після звільнення Васильєва його повноваження будуть поділені між першим заступником глави АП Оленою Лукаш та заступником глави АП Андрієм Портновим. Як відомо, чоловік Лукаш Геннадій Ілляшов очолює Службу зовнішньої розвідки.

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі