У Південному Судані побудують нову столицю

Поділитися
Уряд Південного Судану, який проголосував за незалежність на референдумі в січні 2011 року, планує побудувати нову столицю. Нинішній адміністративний центр - місто Джуба - визнали малопридатним з точки зору розвитку необхідної інфраструктури.
Як повідомляє Sudan Tribune, розглядаються два варіанти місця розташування нової столиці - в географічному центрі Південного Судану або приблизно на стику чотирьох штатів у південно-східній частині країни. Урядова комісія огляне ці райони, проведе консультації з місцевим населенням і представить свої висновки протягом трьох тижнів.
Будівництво міста, за оцінками влади, займе не менше п'яти років.
Раніше уряд Південного Судану оголосив про інший масштабний містобудівній проекті - реконструкції головних міст країни. Згідно з проектом, вони будуть нагадувати африканських тварин. Джуба отримає форму носорога, а місто Вау - форму жирафа. Настільки великі плани викликали подив у багатьох експертів, які сумніваються в тому, що влада зуміє забезпечити необхідне фінансування проектів. На сьогоднішній день Південний Судан є одним з найбідніших регіонів світу.
Очікується, що Південний Судан офіційно проголосить незалежність 9 липня. На референдумі за відділення від Північного Судану проголосувало майже 99 відсотків мешканців південних штатів. За словами організаторів референдуму, скарг на підсумки голосування не надходило.
Поматеріалам Sudan Tribune, LENTA.RU
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі