АМКУ може "підрізати крила" авіаальянсу Коломойського

Поділитися
Об'єднання авіакомпаній в «Українську авіаційну групу» знову залежить від АМКУ.

Відомство почало перевірки законності відмови компанії "Дніпроавіа", що володіє аеропортом, у видачі слотів МАУ для польотів до Дніпропетровська, пише у вівторок, 8 лютого, пише газета «Коммерсантъ-Украина».

Якщо факт порушень буде доведено, АМКУ може скасувати свій дозвіл на приєднання "Дніпроавіа" до авіаальянсу "Українська авіаційна група" (УАГ, куди також входять "АероСвіт" і "Донбасаеро", які контролюються Ігорем Коломойським). "На підставі результатів перевірок ми можемо скасувати своє рішення або залишити його чинним", - відзначили у прес-службі АМКУ.

Перевірки компанії "Дніпроавіа" почалися після звернення в Антимонопольний комітет МАУ та Державіаслужбу в кінці минулого року, оскільки вже близько двох років компанія намагалася отримати слоти на польоти до Дніпропетровська, але в аеропорту "або відмовляли у видачі, або ігнорували запити".

"З 27 березня ми почали продаж квитків на рейси до Дніпропетровська, але дозволу на польоти поки не отримали. Якщо МАУ його не отримає, нам доведеться повертати пасажирам гроші", - заявила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

"Службових телеграм з цього приводу не було. Ми вважаємо, що на внутрішніх рейсах нам не мають права відмовляти в польотах - компанія відповідає всім вимогам", - заявив віце-президент з продажу і маркетингу МАУ Сергій Фоменко.

Високопоставлене джерело в "Дніпроавіа" розповіло, що аеропорт обмежує прийом суден вантажопідйомністю понад 50 т - серед них і Boeing 737, на яких здійснює польоти МАУ.

"АМКУ вже закінчив перевірку в "Дніпроавіа" і вивчає надані нами документи. Серед них - рекомендації інституту "Украеропроект", що досліджував стан смуги і рульових доріжок аеропорту і рекомендував нам обмежити прийом літаків понад 50 т", - сказав співрозмовник видання. За його словами, МАУ була не єдиною компанією, якій було відмовлено в польотах з цієї ж причини.

Нагадаємо, у кінці жовтня 2010 року АМКУ видав "Дніпроавіа" дозвіл терміном на один рік на приєднання до альянсу. У комітеті тоді заявили, що дозволили це лише за умови, що перевізники забезпечать "економічно обґрунтовану вартість" квитків на внутрішньоукраїнські регулярні рейси і не будуть обмежувати доступ інших перевізників до Дніпропетровського аеропорту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі