Професії медика збираються повернути колишній престиж

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Підняття престижу професії медика і підготовка кваліфікованих кадрів - першочергові завдання, які потрібно реалізувати для успішного втілення в життя ідей реформування медичної галузі.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець на прес-конференції під час робочої поїздки до Вінниччини

За словами Ємця, реформа «назріла вже давно». Він наголосив на необхідності детально проаналізувати стан галузі охорони здоров'я та зберегти все що є хороше і, натомість, змінити те, що застаріло.

«Нам слід перейти на конкретне фінансування медичних послуг, а не ліжко-днів. Ми повинні раціонально використовувати, а не розпорошувати бюджетні кошти» - підкреслив Ілля Ємець.

Спілкуючись із викладачами та студентами Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова, Ілля Ємець пообіцяв детально вивчити питання створення у Вінниці міжобласної університетської клініки (нагадаємо, що ця область є пілотним регіоном з реформування медичної галузі).

За матеріалами прес-служби МОЗ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі