Герман готова піти у відставку, щоб захистити «Києво-Могилянську академію»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман готова піти у відставку, якщо це буде потрібно для порятунку Національного університету «Києво-Могилянська академія».

«Якщо треба буде піти у відставку, щоб зберегти "Могилянку", я піду. «Я не стану торгуватися, якщо буду розуміти, що це та ціна, яку потрібно заплатити», - зазначила вона.

Заступник голови АП також додала, що у неї немає персонального конфлікту з главою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником, є лише конфлікт підходів, бачення шляхів розвитку освіти та гуманітарної сфери.

Герман додала, що вона проти того, щоб знищували Могилянку, щоб піднімали плату за навчання, щоб створювали проблеми українській мові.

Вона підкреслила, що говорить про те, що становить національний інтерес, а не про певну особистість.

Нагадаємо, недавно у ЗМІ з'являлися повідомлення, що норма нового законопроекту «Про вищу освіту», яка визначає статус ВНЗ виключно за кількістю студентів, може позбавити Києво-Могилянську і Острозьку академії статусу університетів.

За матеріалами Главред

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі