Питання про закриття української школи в Донецьку відкладено

Поділитися
Депутати Петровського районної ради міста Донецька поки зняли з порядку денного сесії питання про закриття української школи № 111.

Про це повідомили батьки учнів, які в середу, 16 лютого, брали участь у пікетуванні райради, вимагали не закривати українську школу № 111 і погрожували самоспаленням у випадку вирішення питання не на їхню користь.
За їхніми словами, депутати райради швидко відреагували на їх пікет і зняли з розгляду сесії питання про закриття цього навчального закладу. Батькам оголосили, що питання знято у зв'язку з тим, що «він не до кінця опрацьований», тому його "відправлять на доопрацювання в депутатську комісію райради».
Профільна комісія райради з питань освіти розгляне можливість закриття школи № 111 вже в цю п'ятницю, 18 лютого, а потім це питання буде обговорюватися і в інших комісіях райради. Тільки після обговорення дане питання про закриття навчального закладу буде винесено на наступну сесію районної ради, пояснили батькам депутати Петровської райради.
За словами батьків, дату проведення наступної сесії райради їм поки не повідомили.
Як повідомлялося, батьки погрожували самоспаленням у разі закриття української школи № 111. З плакатами відповідного змісту батьки прийшли сьогодні до будівлі Петровського районного ради, де на сесії мало обговорюватися питання про закриття школи.
Варто зазначити, що це не перша спроба опору батьків планам щодо закриття шкіл у Донецькій області. Так, 8 лютого близько 150 батьків учнів школи № 136 Будьонівського району Донецька вийшли на акцію протесту проти ліквідації навчального закладу.
За інформацією заступника голови Донецької обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Марії Олійник, найбільше в Донецькій області закриють близько 50 шкіл.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі