Прокуратура Волгоградської області зуміла заборонити доступ до сайту Мавроді

Поділитися
У Волгоградській області на підставі позову обласної прокуратури було заборонено доступ до сайту Сергія Мавроді «МММ-2011».

Центральний районний суд Волгограда розглянув один з 10 пред'явлених прокурором Центрального району позовів до провайдерів, які передбачали вимогу припинити доступ до сайту Сергія Мавроді «МММ-2011». Підставою для зазначених вимог стала прокурорська перевірка, яка виявила ряд порушень.

Так, прокуратура встановила, що в січні 2011 року на сайті в мережі інтернет у відеозверненні, а також за допомогою розміщення текстової інформації, було анонсовано запуск проекту під назвою «МММ-2011». Згідно формулювань його автора, Сергія Мавроді, учасники проекту будуть мати можливість отримувати до 360% річних, якщо будуть фінансувати один одного. При цьому, звичайним вкладникам системи, власник сайту, обіцяв дохід 20% на місяць, а пенсіонерам - 30%. Ресурс роз'яснював, що структура, яка створюється, не базується на інвестиціях, а виключно на залученні грошей, внесених іншими учасниками.

Крім того, сайт Мавроді не лише містить інформацію про проект, а й закликає стати його фінансовим учасником. Ресурс має практично всі ознаки посередника з потенційними учасниками «фінансової піраміди», що забезпечує інструктивний супровід надходження грошових коштів від учасника в систему.

Згідно зі ст. 34 Статуту Міжнародного союзу електрозв'язку держава має право перервати будь-який приватний електрозв'язок, який міг би представляти загрозу безпеки державі або суперечити її законам, громадському порядку або правилам пристойності.

Запропонована на сайті Мавроді система неконтрольованого залучення інвестицій громадян має всі ознаки «фінансової піраміди».

У ході судового розгляду відповідної цивільної справи закрите акціонерне товариство «Волгоград-GSM» заявило, що добровільно виконає вимоги прокуратури та припинить доступ до сайту. За даним фактом відповідач пред'явив документальне підтвердження, на підставі чого судом винесено ухвалу про припинення провадження в цивільній справі у зв'язку з добровільним виконанням вимог прокурора.

Решта позовів наразі знаходяться у стадії судового розгляду.

За матеріалами офіційного сайту Генеральної прокуратури Російської Федерації

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі