Могильов: Старі водійські права будуть діяти безстроково, але тільки в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Водійські права прийнятого зараз в Україні зразка діятимуть безстроково, однак починаючи з 29 березня 2011 українці не зможуть скористатися ними за кордоном. Про це міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив на засіданні громадської ради МВС у четвер, 17 лютого.

Могильов зазначив, що обов'язкової заміни в Україні водійських посвідчень не буде і якщо громадянин отримав посвідчення, наприклад, ще у 50-х роках, то «у масштабі нашої країни він може їздити на них скільки завгодно».

Міністр підкреслив, що основним документом, який регулює міжнародний дорожній рух і встановлює вимогу до його учасників та до їхніх документів, є Міжнародна конвенція про дорожній рух 1968 року, з поправками, що набули чинності у 2006 році (Україна є учасником цієї конвенції з 1974 року - ред.). Згідно з вимогами цієї конвенції, з 29 березня 2011 року у посвідченні водія повинна бути вказана кінцева дата строку його дії.

Могильов наголосив, що Україна є учасником цієї конвенції, тому всім водіям, які отримують посвідчення після зазначеної дати і хочуть виїхати за межі України, знадобляться документи, до яких внесено дати терміну дії цього посвідчення.

«Ми зобов'язані привести їх у відповідність до вимог конвенції», - підкреслив він.

Що стосується процедури заміни нині діючих посвідчень на нові із зазначенням кінцевої дати їхньої дії, то як розповів міністр, це буде відбуватися за наявності старого посвідчення та медичної довідки.

При цьому, міністр акцентував увагу, що це тільки пропозиція: за його словами, «остаточне рішення ще не прийнято». Могильов також повідомив, що пропонується цим проектом постанови ввести 10-річний термін дії посвідчення, оскільки у країнах Західної Європи, Америки та більшості країн колишнього СРСР введено термін дії посвідчень водія від 2 до 10 років.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі