Ціна питання «реформ» Єжеля - 100 мільйонів гривень і третина солдатської пайки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Глава військового відомства Михайло Єжель опинився в епіцентрі скандалу з голодними солдатами, який із неабиякою наполегливістю стимулював він сам.

Про це пише Дмитро Менделєєв у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Як зазначається у статті, всі «реформи» міністра за останній рік укладалися в спробі перерозподілити тіньові потоки та домовитися з потрібними постачальниками. «Налякані комерсанти кажуть, що пропозиції їм надходили досить виразні: до 10 гривень „відкоту“ на день з кожної солдатської пайки... Але при такому „спритному“ підході до закупівель чиновники можуть збагачуватися на 100 млн. грн. щорічно, а солдати - недоїдати третину свого денного раціону», - наголошується в статті.
У статті докладно і на основі документів розповідається про те, як різко змінювалося ставлення міністра до постачальників, про спроби міністра проштовхнути потрібні постанови Кабміну, про прийнятий за 10 хвилин корупційний закон, який все одно виявився недостатньо корупційним. У підсумку - голодних солдатів знову буде відправлено на кухні, а перехід на контрактну армію перенесено на 2025 рік.
«М.Єжель може претендувати на титул першого в історії країни міністра оборони, який за рік перебування на посаді примудрився не подати на розгляд Верховного головнокомандувача, Кабміну і Верховної Ради жодного програмного документа. По лінії військового відомства протягом року не підготовлено і не ухвалено жодного документа, який би визначив напрямки розвитку армії - ні на стратегічну, ні на середньострокову перспективу», - наголошується в статті.
Докладніше читайте в статті «Єжель у тумані» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі