Україна показала на виставці озброєнь новітній танк

Поділитися
Україна показала на міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 новітній танк «Оплот». Офіційне відкриття 10-ї ювілейної виставки IDEX-2011 відбулося в неділю, 20 лютого, в Абу-Дабі, Об'єднаних Арабських Еміратах.

Перший зразок танка «Оплот», який створило Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова, презентують у рамках експозиції України, організованої державною компанією «Укрспецекспорт».

Українські військові конструктори називають розробку однією з найсучасніших машин у своєму класі. Перед його відправленням на виставку генеральний конструктор зі створення бронетехніки й артилерійських систем України Михайло Борисюк заявив, що «Оплот» є принципово новою машиною, створеною на рівні з сучасними світовими аналогами.

«За основними характеристиками - бойовою потужністю, мобільністю й захистом – танк «Оплот» знаходиться на рівні найкращих світових зразків», - сказав Борисюк.

Конструктори уточнили, що до «Оплот» внесено ряд удосконалень. Так, він обладнаний новою зварно-катаною баштою, має вмонтовану динамічну броню нового покоління, двигун потужністю 1200 кінських сил, тепловізійні приціли, а також інші системи, які дозволили дещо збільшити вогневі, ходові й захисні властивості машини. Ключовою особливістю танка є наявність високоточного керованого озброєння, яке дозволяє вести вогонь з гармати керованої ракетою «Комбат» з лазерним наведенням і вражати цілі на відстані до 6000 метрів. «Оплот» оснащений 125-міліметровою гарматою (боєкомплект з 40 пострілів: бронебійно-підкаліберні, уламково-фугасні, кумулятивні боєприпаси і керовані ракети), має 12,7- і 7,62-міліметрові кулемети, вмонтований динамічний захист нового покоління типу «Ніж -2», комплекс оптико-електронної протидії «Варта».

Танк може вражати вогнем всі види наземних і надводних цілей. Зокрема він в змозі вести прицільний вогонь по повітряних цілях, які летять низько на малих швидкостях, в умовах вогневої протидії супротивника.

Рішення широкого кола бойових завдань можливе у різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умовах у діапазоні температури повітря від мінус 40 ° до плюс 55 °, відносної вологості повітря до 98% за температури плюс 25 °, висоти до 3000 м над рівнем моря і високої запиленості повітря .

«Оплот» має сьогодні найвищий у світі рівень захисту серед своїх аналогів, зокрема, від боєприпасів тандемного типу», - підкреслив під час демонстрації машини представник ХКБМ.

Крім танка «Оплот», ХКБМ демонструє в Абу-Дабі новий колісний бронетранспортер БТР-4 з двигуном 3-ТД і бойовим модулем «Парус», який створили харківські військові конструктори.

В експозиції України на виставці IDEX-2011 представлено також модернізований танк Т-72Б з двигуном 5-ТДФМ (1050 к.с.), бойову машину піхоти БМП-1М з бойовим модулем «Шквал», вантажний автомобіль «КрАЗ» 5233ВЕ.

Виставка в Абу-Дабі триватиме до 24 лютого включно.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі