Олімпіада-2014 в Сочі отримала три талісмани

Поділитися
Талісманами зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі за підсумками голосування стали Леопард, Білий ведмедик і Зайчик.

Результати стали відомі напередодні ввечері під час програми «Талісманія. Сочі-2014. Фінал» на російському Першому каналі.

У голосуванні міг взяти участь будь-який житель Росії, зателефонувавши за унікальним номером, присвоєним кожному з варіантів талісмана, або надіславши SMS-повідомлення. Усього було отримано 1,4 млн дзвінків і sms-повідомлень.

За підсумками голосування Леопард отримав 28%, Білий ведмедик - 18%, а Зайчик - 16%. Раніше на підтримку Леопарда висловився прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

Конкуренцію переможцям складали Сонечко, Снігур, Матрьошки, Дельфін та Бурий ведмідь, причому останній набрав найменше голосів. Дід Мороз, який, відповідно до соцопитувань, був одним із фаворитів, був виключений зі списку, щоб після Олімпіади символ не став власністю МОК.

Вибір громадян сподобався далеко не всім. Так, лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що «Леопард - це кровожерна тварина, ніякої радості не викликає, Ведмідь - найтупіша тварина і Заєць - боягузливий, він завжди тікає».

На думку Жириновського, дуже погано, що саме ці тварини стануть талісманами сочинських Олімпійських ігор, оскільки ніяких позитивних емоцій вони не викликають. «Краще б талісманом став дельфін, а ще краще - якась інша тварина», - вважає політик. Такі талісмани не принесуть на Олімпіаді жодного успіху, додав Жириновський.

Також критично висловилася про талісмани дворазова олімпійська чемпіонка Світлана Хоркіна. Вона вважає, що в Олімпійських ігор традиційно повинен бути все-таки один символ. «Мені, звичайно ж, подобаються всі три фіналісти, але більше - білий ведмедик і леопард. Однак дивно, що в нас буде одразу стільки символів. Звичніше мати один конкретний талісман», - заявила спортсменка Life News.

Проте президент оргкомітету «Сочі-2014» Дмитро Чернишенко впевнений, що оргкомітет мав повне право обрати декілька талісманів зимової Олімпіади. «Ми були не оригінальними. Якщо ви пам'ятаєте, на іграх в Афінах було два талісмана, у Пекіні - п'ять, у Ванкувері - три. Чим Сочі гірше за вищеперелічені міста? Тим більше що трійка фіналістів набрала більшість голосів», - розповів він журналістам.

Відзначимо, що художник-ілюстратор Віктор Чижиков, який створив олімпійського Ведмедика на Іграх 1980 року у Москві, звинуватив у плагіаті авторів одного із символів - Білого ведмедика. «Цей білий ведмідь, якого обрали, в ньому все цільно стягнуто з мого - очі, ніс, рот, посмішка, хоча все спотворено», - заявив художник в інтерв'ю радіостанції «Эхо Москвы».

Чижиков негативно відгукнувся про всі проекти, які були представлені на конкурсі. «У жодному з них немає серйозного ставлення до справи», - вважає він.

Представник оргкомітету Олімпіади-2014 заявив, що офіційні коментарі з цього питання буде дано 28 лютого.

За матеріалами: К2К

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі