Пірати захопили грецьке судно з українцями на борту

Поділитися
© Getty Images
У понеділок, 28 лютого, пірати захопили в Аравійському морі судно Dover, до складу екіпажу якого входять двоє громадян України. Про це повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров журналістам.

Оператором і власником судна «Dover» яке йшло під прапором Панами, є грецька компанія «Worldwide Shipmanagement». У складі захопленого піратами екіпажу перебували двоє українців - головний механік і другий механік.

Судно прямувало з Пакистану в Ємен. Деталі нападу поки не відомі. Зв'язку з судном немає.

У даний час, захоплене піратами судно прямує до узбережжя Сомалі.

Відсутні також дані про стан екіпажу. Дана пригода знаходиться на особливому контролі в українських дипломатичних установах та у департаменті консульської служби МЗС України.

Нагадаємо, у 2008 році Рада безпеки ООН дозволила іноземним кораблям діяти в територіальних водах Сомалі, проте впоратися з піратами не вдається. Їхня активність пояснюється тим, що ця держава фактично перестала існувати - на території Сомалі немає центральної влади, існують лише окремі невизнані державні утворення.

У 2010 році пірати захопили 1181 заручника. Це, за даними Міжнародного морського бюро, найвище число з 1991 року, коли було розпочато спостереження.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі