Планшет BlackBerry зможе підтримувати Android - додатки

Поділитися
© tvi.ua
У планшет BlackBerry PlayBook інтегровано можливість підтримувати додатки, що працюють на мобільній платформі Android. Про це заявив один із співробітників компанії RIM, яка випускає смартфони BlackBerry.

PlayBook офіційно презентували 27 вересня 2010 року. Гаджет працює під управлінням мобільної ОС BlackBerry Tablet OS, заснованої на базі ОС QNX. Отже, розробникам буде необхідно випустити для PlayBook спеціальне ПЗ, яке дозволить відкривати додатки, створені для Android.

Згідно з інформацією розробників, на BlackBerry OS встановлюватиметься віртуальна машина Dalvik, яка є частиною ОС Android. Вона заснована на відкритому початковому коді, що теоретично дозволить встановити Dalvik на планшети BlackBerry.

Попри те, що планшет RIM був анонсований восени 2010 року, цей пристрій досі не надійшов до продажу. Очікують, що це станеться в першому кварталі 2011 року. Спочатку PlayBook продаватимуть у США, а з другого кварталу - і в деяких інших країнах світу.

Планшет має семидюймовий сенсорний екран. Це на 2,7 дюйма менше, ніж у головного конкурента - планшета iPad від компанії Apple. Проте PlayBook підтримуватиме технологію Adobe Flash, від якої відмовилася Apple. Згідно з повідомленнями преси, планшет компанії RIM буде меншим і легшим за iPad. Пристрій буде оснащено двома камерами, розташованими на передній і задній панелях корпусу. Крім того, власники BlackBerry зможуть підключати свої смартфони до PlayBook, використовуючи Bluetooth-з’єднання.

Офіційно RIM поки не підтверджувала ціни на планшет, проте раніше стало відомо, що планшети продаватимуть за 399, 499 і 599 доларів за моделі з 16, 32 і 64 гігабайтами вбудованої пам'яті.

За матеріалами CrackBerry.com

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі