Податковий Майдан-2010: слідство ігнорує аргументи захисту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Адвокат Олег Левицький, захисник одного із ув'язнених активістів "податкового Майдану" Ігоря Гаркавенка, заявляє про ігнорування слідством аргументів захисту. За його словами, суди подовжують термін арешту Гаркавенка «всупереч фактам, закону та здоровому глузду».

Левицький в інтерв'ю Deutsche Welle повідомив, що п'ятеро фігурантів кримінальної справи взагалі не брали участі в підприємницьких протестах, а ще двоє прибули на місце подій лише під завершення протестів.

На думку адвоката, впевненість, з якою слідчі порушують процесуальні та законні норми, свідчить про виконання замовлень високопосадовців, а сама кримінальна справа є політичним переслідуванням з метою дискредитації підприємницьких протестів: «Відбувається реалізація високого спланованого дійства, яке має довести всій країні, що за «підприємницьким Майданом» стоїть «кримінальне обличчя». Це може бути зачистка громадсько-політичного поля в Україні. Іншого пояснення в мене немає».

При цьому захисник Гаркавенка підкреслив, що не відступить від своїх планів, хоча і не виключив, що замовлений характер його переслідування залишає мало шансів на перемогу.

Як повідомлялось, проти семи учасників акцій протесту проти нового Податкового кодексу порушено кримінальну справу за звинуваченнями у пошкодженні гранітної плитки на головній площі української столиці.

Левицький підкреслив, що ані його підзахисний, ані решта підозрюваних не могли брати участь у встановленні наметів. Тобто, вони не забивали металеві прути в граніт Майдану.

За матеріалами: Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі