Для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Тимошенко знадобиться 15 років

Поділитися
Екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко та її адвокату для ознайомлення зі 180 томами кримінальної справи може знадобитися близько 15 років. Такий прогноз зробив голова комітету Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець (БЮТ).

«В середньому в томі налічується 300 сторінок, у місяці 22 робочих дні. Думаю, що обвинувачений і його захисник за місяць зможуть ознайомитися з одним томом», - зазначив Швець.

При цьому він підкреслив, що вони мають право не тільки знайомитися з матеріалами справи, але і робити виписки.

«Вони можуть переписувати все, що вважатимуть за необхідне для організації свого захисту. Таким чином, для ознайомлення з 180 томами необхідно 180 місяців», - зазначив депутат, пише Коммерсант-Украина.

Відзначимо, що Євген Корнійчук прочитав 6 томів кримінальної справи, провівши у СІЗО майже півтора місяці, а Юрій Луценко, якому надано для ознайомлення 47 томів справи, за 2 місяці перебування в ізоляторі вивчив всього лише 11 томів.

Нагадаємо, 1 березня слідчі Генпрокуратури надали Юлії Тимошенко для ознайомлення 180 томів кримінальної справи.


У вересні 2009 року держкомпанія „Укрмедпостач“ уклала договір з „Vamed Engineering GmbH&CO KG“ (Австрія) щодо постачання 15 найменувань медичного обладнання на загальну суму 99,5 млн євро. У тому числі йшлося про продаж 1000 автомобілів Opel Combo вартістю 12500 євро за одиницю до оподаткування (вартість усієї партії автомобілів до оподаткування - 142,1 млн грн.).

27 січня Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за підозрою в тому, що вона, будучи прем'єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень з державного бюджету, виділені під гарантію уряду на закупівлю і ввезення до країни 1 тисячі автомобілів Opel Combo в якості машин швидкої допомоги.

Окрім того, Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні 380 мільйонів євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом.

У даний час стосовно Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

16 лютого колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова в головному управлінні Генеральної прокуратури допитували як свідка у справі про закупівлю автомобілів „швидкої допомоги“ для сільської місцевості.

21 лютого Генеральна прокуратура України об'єднала в одну дві кримінальні справи, порушені щодо екс-прем'єра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, і завершила досудове слідство.

За матеріалами Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі