Україна наблизилася до отримання кириличного домену «.УКР»

Поділитися
© Getty Images
Міжнародна корпорація з присвоєння доменних імен і IP-адрес в Інтернеті (ICANN) дала позитивний висновок для отримання Україною національного кириличного домену «.УКР».

Процес отримання цього домену Україна почала восени 2009 року. Процедура складається з трьох етапів. Зараз Україна пройшла другий етап і їй залишилося дочекатися делегування «.УКР» з боку ICANN.

Національні домени нелатинськими мовами вже отримали 17 країн, у т.ч. Росія, Індія, Китай, а також кілька арабських країн. Ще вісім країн пройшли два етапи і знаходяться в очікуванні отримання домену (до них приєдналася Україна).

Чиновники вже встигли повідомити про те, що Україна отримала домен «.УКР». «Отримання національного домену України - подія світового масштабу в інтернет-співтоваристві», - вважає голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України Володимир Семиноженко. (І це при тому, що свій домен вже отримала навіть Палестинська автономія, а Україна поки ще перебуває у процесі - ред.)

Нагадаємо, що наприкінці 2010 року розпочалася реєстрація кириличних імен в зоні «.UA». Спочатку вона викликала великий ажіотаж, однак незабаром інтерес згас. По-справжньому цікавим для інтернет-спільноти буде домен «.УКР».

За матеріалами ICANN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі