Уряд пообіцяв МВФ запобігти безмитному ввезенню нафтопродуктів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Щоб привабити іноземних інвесторів, Україна "сповнена рішучості" створити кращі економічні умови, у тому числі рівні правила гри для всіх інвесторів. Зокрема, уряд пообіцяв МВФ вживати "усіх необхідних заходів", аби запобігти безмитному ввезенню нафтопродуктів.

Така обіцянка українського уряду закріплена в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженого українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 по 14 лютого 2011 року, який є в розпорядженні DT.UA.

«Задля досягнення мети президента зробити Україну привабливою для інвестицій та поліпшити позицію країни в системі міжнародних економічних рейтингів та сприйняття, ми (Кабмін, - ред.) сповнені рішучості створити кращі економічні умови, у тому числі рівні правила гри для всіх інвесторів, усуваючи перешкоди для початку діяльності та розширюючи діапазон діяльності приватного сектора», - йдеться в тексті меморандуму.
Зокрема, «для недопущення втрати надходжень до держбюджету», у планах уряду вжити «усіх необхідних заходів з метою запобігання безмитному неоподаткованому імпорту нафтопродуктів в Україну компаніями». При цьому, як зазначено у тексті меморандуму, Кабінет міністрів планував це зробити ще до кінця лютого-2011, проте, як відомо, досі цього не було зроблено.
«Ми вважаємо, що структурні реформи на підтримку цієї діяльності прискорять економічний розвиток, сприятимуть потужному та сталому зростанню, призведуть до додаткових бюджетних надходжень та поліпшуватимуть стан платіжного балансу», - підкреслюється у документі.
Докладніше читайте у статті Юрія Сколотяного "Недосогласованное" у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі