Чотири спортсмени мають намір здійснити наддалекий пробіг за маршрутом "Шовкового шляху"

Поділитися
Три китайці та один канадець мають намір здійснити наддалекий пробіг за маршрутом "Шовкового шляху", їм належить подолати близько 10 тисяч км за 150 днів.

Про це повідомили представники організатора заходу - Китайського товариства альпіністів і Тайваньського товариства дослідження і захисту земної кулі.

Старт пробігу заплановано на 20 квітня у Стамбулі (Туреччина). Маршрут пробігу пройде по території Ірану, Туркменістану, Узбекистану, Казахстану, Китаю, і в середині вересня бігуни прибудуть на фініш до міста Сіань - адміністративного центру провінції Шеньсі (Північно-Західний Китай).

Як повідомили організатори, групу бігунів буде очолювати відомий тайваньський спортсмен Лінь Іцзе. Двох спортсменів з материкового Китаю Бай Бінь і Чень Цзюнь, які багато разів брали участь у марафоні, було відібрано з числа численних конкурентів.

Протягом 150 днів спортсменам доведеться відчути на собі вплив суворих природних умов - спеку пустелі, посуху і високі температури. Вночі вони будуть ночувати у наметах.

"Ми вже фізично і морально підготовлені до цього пробігу", відзначив Л.Іцзе на прес-конференції. За його словами, спортсмени будуть долати кожен день в середньому по 70 км, витрачаючи на це 8 - 12 годин.

За матеріалами «Сіньхуа»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі