Поглинувши газову та хімічні галузі, Фірташ зазіхає на хліб

Поділитися
© pcsitaly.files.wordpress.com
Як повідомляє прес-служба Дмитра Фірташа, його хімічні підприємства забезпечать внутрішній ринок Україна добривами за цінами нижче ринкових на 20-25%.

За словами Д. Фірташа, у ході консультацій з урядом України, був вироблений механізм узгодження потреб агропромислового комплексу країни в добривах і можливостях хімічних підприємств з їх виробництву. «Ми змогли перейти від сезонного до рівномірного завантаження виробничих потужностей, і можемо зробити знижку на 20-25% від ринкової ціни для внутрішнього ринку. Це досить багато», - пояснив Д. Фірташ. За його словами, на виконання домовленостей з урядом, були підписані договори про відвантаження карбаміду та аміачної селітри за зниженими цінами.
«Вперше виробники добрив і уряд склали план і узгодили, скільки добрив потрібно аграріям. План поставок розписано на три роки вперед, - сказав Д. Фірташ. - Аграріям це вигідно, тому що вони можуть купити добрива дешевше і отримати хороший врожай. При цьому вартість зерна зараз зростає. А держава отримає свої плоди - вона отримає збільшення ВВП, вона отримає податки, і отримає валюту від експортних поставок».
Водночас Д. Фірташ зазначив, що така співпраця бізнесу і держави створює додаткові конкурентні переваги для України відразу в двох сегментах міжнародного бізнесу - на ринках сільськогосподарської продукції та азотних добрив.
«Стратегічне співробітництво виробників добрив та аграрного сектора дасть основу для зростання сільського господарства України. По суті, країна є великим виробником зернових і може розширити поставки продовольства на світовий ринок», - підкреслив Д. Фірташ.
Одну деталь він не уточнив: дивіденди від цієї грандіозної угоди - хто отримає?
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі