Японцям не вдається охолодити третій блок АЕС «Фукусіма-1»

Поділитися
Японським фахівцям поки не вдається взяти під контроль ситуацію на АЕС «Фукусіма-1», і влада визнала можливість вибуху водню на третьому блоці станції, повідомляє агентство «Кіодо».
Як повідомив генеральний секретар японського кабінету міністрів Юкіо Едано, цей вибух може бути аналогічним тому, що стався вчора на першому блоці станції. За його словами, у верхній частині блоку накопичилася велика кількість водню, що може вибухнути.
Ю. Едано проте зазначив, що вибух не несе загрози оболонці ядерного реактора.
Разом з тим він визнав, що паливні стрижні третього реактора частково розплавилися від високої температури, хоча не знищені повністю.
Система охолодження не працює на шести реакторах АЕС Фукусіма, проте найбільше хвилювання викликає третій реактор - єдиний, який використовує плутонієву паливну суміш.
Ю. Едано також повідомив, що перший і третій блоки швидше за все доведеться демонтувати.
З 20-кілометрової зони навколо атомних станцій евакуйовано близько 170 тис. людей. Опроміненню піддалося щонайменше 22 людини.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі