Саакашвілі вважає свою країну «демократичним Сінгапуром регіону»

Поділитися
Президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає свою країну «демократичним Сінгапуром регіону», прикладом нового ладу і еталоном для наслідування. Про це грузинський президент заявив на зустрічі з нью-йоркською грузинською діаспорою.

Він також розповів, що в останні роки з Грузії їде менше людей, а повертається все більше. «Всі не повернуться, але хочу сказати, що в останні роки, якщо не рахувати декількох військових місяців, до Грузії щорічно повертаються більше людей, аніж виїжджають», - сказав він, додавши, що пишається цим.

М.Саакашвілі також відзначив, що грузини повертаються, незважаючи на невисокий рівень життя
у країні. Особливо він підкреслив причини, за якими відтік людей з країни скоротився, а приплив - збільшився. На його думку, молодь не рушає з місця, оскільки в країні у неї є серйозні робочі перспективи. Такі ж перспективи, як вважає грузинський лідер, є у тих, хто отримав за кордоном відповідну освіту і професійний досвід.

За прогнозами М.Саакашвілі, «до 2015 року
у Грузії буде найбільш стійка економіка в Європі». «Це не мої фантазії і гасла, це реально можливо», - сказав він.

Грузинський президент також повідомив, що проти його країни «працює велика пропагандистська машина», «витрачаються великі гроші для того, щоб перекреслити всі досягнення Грузії,
у тому числі, на міжнародній арені». Але, підкреслив він, «результати роботи цієї пропагандистської машини мінімальні». Навпаки, заявив він, досвід Грузії вважають за потрібне перейняти Україна, Молдова, Киргизія і навіть Росія. «У цьому полягає наша особливість, - пояснив він. - Я завжди говорив, що грузини - особлива нація». На його думку, Грузія може зробити важливий внесок у світову цивілізацію, в економіку і в політичний устрій.

За матеріалами Росбалт

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі