«Енергоатом» посилює контроль за роботою АЕС

Поділитися
© UN Photo
У зв'язку з тим, що землетрус в Японії викликав аварійні відключення енергоблоків на АЕС "Фукусіма-1", компанія «Енергоатом» посилила контроль за підтримкою робочого стану основних і допоміжних установок електростанцій і мереж України.

Про це у вівторок, 15 березня, повідомляє прес-служба компанії.

«Ми повинні врахувати уроки із ситуації на японських АЕС, що виникла в результаті землетрусу, і зробити належні висновки. Не виключено, що нам доведеться змістити пріоритети у програмах підвищення безпеки та надійності українських АЕС», - зазначив президент компанії НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

З огляду на події в атомній енергетиці Японії, Ю.Недашковський підписав наказ про забезпечення стійкого функціонування АЕС. Керівний склад компанії "Енергоатом" зобов'язаний вести цілодобове чергування в телефонному режимі. Наказ зобов'язує у години максимальних навантажень не допускати оперативного перемикання, виведення на поточний ремонт та випробування установок, що може створити загрозу втрати генеруючих потужностей та знеструмлення споживачів.

У той же час директори українських АЕС повинні посилити режим їх роботи, уточнити плани евакуації та взаємодії з територіальними органами виконавчої влади (МНС, Держводгосп тощо), підприємствами і організаціями у випадках виникнення різних видів надзвичайних ситуацій. Необхідно також провести аналіз, оцінити можливі загрози (внутрішні та зовнішні) виникнення надзвичайних ситуацій на підвідомчих об'єктах і їх наслідки.

Також повідомляється, що на українських АЕС буде проведено перевірку готовності системи аварійного реагування, системи сповіщення та зв'язку, забезпечено готовність персоналу аварійних груп і бригад до реагування у разі виникнення аварії. На українських станціях посилено режим охорони, зроблено акцент на суворе дотримання пропускного режиму, а також вжито кілька інших заходів.

Нагадаємо, проблеми, що призвели до витоку на АЕС «Фукусіма-1» були викликані руйнівним землетрусом, який стався в Японії 11 березня. Через вихід з ладу системи охолодження на станції стався вибух, який, однак, не торкнувся реакторів станції. Тим не менше, реактори на АЕС було зупинено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі