Кияни будуть платити за послуги менше, ніж приїжджі

Поділитися
© з офіційного сайту Юлії Тимошенко
У третьому кварталі нинішнього року в Києві почнеться впровадження соціального проекту «Картка киянина», згідно з яким приїжджі будуть платити більше, ніж корінні жителі.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

Картка надасть киянам додаткові пільги зі сплати проїзду в міському транспорті, послуг муніципальної лікарняної каси, надасть знижки в комунальних аптеках. Водночас, її буде видано приблизно 2,8 млн жителям столиці.

Він підкреслив, що в столиці живе 4,5 млн осіб, а розрахунки бюджету, всіх соціальних виплат тощо ведуться з розрахунку на 2,8 млн осіб. «Тому ми зараз чітко розуміємо, що 2,8 млн - ось вони мають картку, і вони обслуговуються за такими встановленими тарифами і певними умовами, а решта - гості, які є міграційним шаром, що становить вже до 50% - вони будуть жити за ринковими тарифами», - зазначив чиновник.

За його словами, виконавцем проекту буде спеціально створене міське комунальне підприємство. Пілотний варіант буде реалізовуватися з банком «Хрещатик», а потім людина зможе обрати будь-який банк, який їй подобається.

«Це буде картка з трьома додатками - банківським, транспортним і соціальним. В одних буде можливість через неї отримати субсидію, у других проїзний на транспорт, у третіх - знижку на продукцію або послугу», - сказав Крамаренко.

За матеріалами Комментарии

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі