Жителі Львова та Луганська зберуть у Києві "автомайдан"

Поділитися
© facebook.com
"Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!" - під таким гаслом у понеділок вирушає на Київ зі Львова та Луганська "автомайдан".

Дорогою учасники акції протесту зупинятимуться у містах і проводитимуть мітинги проти реформ влади.

Організатором цього автопробігу виступає "Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України". Учасники автопробігу – підприємці, освітяни, медики, гірники, перевізники.

Зранку учасники автопробігу проведуть мітинг у Львові і рушать у дорогу. Паралельно з Луганська також виїде колона машин. "Автомайдани" відбудуться у Луцьку, Дніпропетровську, Кривому Розі, Вінниці та інших містах.

25 квітня учасники протесту зі Львова та Луганська зустрінуться у столиці, де до них приєднаються київські протестувальники, і на Софійській площі вони проведуть мітинг.

Учасники протесту вимагатимуть від центральної влади зберегти спрощену систему оподаткування (з 1 квітня фактично неможливо підприємцям на спрощеному оподаткуванні працювати з юридичними особами), доопрацювати податковий кодекс і перенести його запровадження на наступний рік.

Також вони висловлять своє бачення щодо Пенсійного, Трудового, Житлового кодексів.

Гірники домагатимуться вчасної виплати зарплати, а вчителі – належного фінансування освіти.

Крім того, протестувальники вимагатимуть зміни уряду Миколи Азарова, зазначив представник "Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу" Ігор Гурняк.

"Сьогодні в Україні за анонімкою можна фактично знищити людині бізнес. Так відбувається в Луганську. Суд ухвалює рішення, що проведення перевірок на фірмі були неправомірні, а прокуратура опротестовує таке рішення. Величезна кількість підприємців з 1 квітня залишаться без нормальних умов працювати", - каже один із організаторів протесту.

Малий і середній бізнес на Львівщині активно згортає свою діяльність, розповіла голова профспілки вантажних перевізників та експедиторів Євгенія Вангала. Чимало уже почали працювати за тіньовими схемами.

Донецький регіон на Всеукраїнському автопробігу представлять маріупольські підприємці. Як раніше інформувала голова первинної профспілкової організації підприємців у Маріуполі Лілія Тихонова, донецьких водіїв залякують, тому вони відмовляються від участі в акції.

"Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України" об’єднала близько 100 організацій підприємців. Автопробіг підтримують також Конфедерація вільних профспілок, молодіжний рух "Відсіч", Асоціація правозахисників України, Всеукраїнська спілка ветеранів, Спілка офіцерів України, Асоціація українських банків.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі