Коаліція розбомбила "командний центр" Каддафі

Поділитися
У Тріполі журналістам показали руїни цієї будівлі. Інформації про жертви і постраждалих у результаті удару поки не надходило.
Командний центр, по якому в ніч на понеділок припав ракетний удар, знаходиться неподалік від резиденції М. Каддафі.
Лівійські офіційні особи заявляють, що жертвами нальотів у минулі вихідні стали 64 людини, понад 150 отримали поранення, проте ці цифри не підтверджуються незалежними джерелами.
Міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що Сполучені Штати не мають наміру відігравати провідну роль у коаліції сил, що беруть участь в операції в Лівії. За його словами, американські військові очікують, що в найближчі дні контроль над операцією візьмуть на себе або сили НАТО, або Британія з Францією.
В НАТО, між тим, до цих пір немає єдності з приводу подальших скоординованих кроків. Альянс підтримав ембарго на поставки зброї до Лівії, проте рішення про здійснення контролю за дотриманням заборони на польоти в повітряному просторі над Лівією було заблоковано Туреччиною.
Для патрулювання повітряного простору над Лівією катарськіє ВПС направили чотири літаки. Таким чином, Катар стане першою арабською країною, яка приєднується до кампанії проти полковника Каддафі.
Представник Пентагону повідомив, що інші арабські країни, також готові приєднатися до військової операції.
Тим часом французький авіаносець "Шарль де Голль" залишив Тулон і тримає курс на Лівію. Данія і Норвегія відсилають по шість військових літаків. Іспанія виділила щонайменше три літаки, а також літак-заправник. Італійські військові літаки також готові приєднатися до військової операції. Канада розмістила шість літаків на Сицилії.
Як повідомлялося, сили міжнародної коаліції завдали ударів по території Лівії: в операції застосовувалися серед іншого французькі та британські винищувачі, а також підводний човен типу «Трафальгар». У Вашингтоні заявили, що завдані удари - лише перша фаза багатопланової операції.
Після початку операції в Тріполі вимагали скликати термінове засідання Ради безпеки ООН і заявили, що разом з початком ракетних атак резолюція ООН, згідно з якою діє коаліція, втратила силу, тому Тріполі може підняти в повітря свою авіацію.
За матеріалами: BBC Russian
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі