Найбільш злісними прогульниками засідань Ради названо шість «регіоналів»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Найбільш злісними прогульниками засідань Верховної Ради України названо шість депутатів від фракції Партії регіонів, свідчать результати рейтингу активності роботи народних депутатів за 2010 рік.

На прес-конференції у вівторок, 22 березня, у Києві під час оприлюднення цих результатів, голова наглядової ради рейтингу Валентин Королько зазначив, що згідно з проведеним рейтингом жодного разу за VI і VII сесії парламенту не були присутні на засіданнях, відповідно до письмової реєстрації, шість депутатів фракції Партії регіонів: Рінат Ахметов, Андрій Веревський, Сергій Кий, Олександр Лещинський, Володимир Мальцев та Юрій Чертков.

Предметом дослідження даного рейтингу стала діяльність депутатів VI і VII сесії за період з 1 січня 2010 року по 14 січня 2011 року. Бралися до уваги такі дані, як присутність депутатів під час засідань парламенту, виступи депутатів, законодавча ініціатива і активність комітетів Верховної Ради. При дослідженні використовувалися дані офіційного сайту парламенту та дані письмової реєстрації депутатів. При цьому В.Королько зазначив, що за прогули не враховувалися відсутність депутатів із поважних причин: хвороба, відрядження, відпустка, сімейні обставини.

Оцінювання здійснювалося за такими номінаціями: найбільш дисциплінований депутат, найактивніший депутат сесійної зали, найпродуктивніший депутат, найактивніший комітет парламенту, законодавча ініціатива, симпатії ЗМІ, прогульник року, привид року, скандаліст року. У номінацію "привид року" - найбільшу різницю між електронною реєстрацією та письмовою реєстрацією - також потрапили депутати від Партії регіонів: Р.Ахметов, С.Кий і В.Мальцев. У них 125 електронних реєстрацій і при цьому нуль письмових реєстрацій за VI і VII сесії парламенту.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі