У Москві допитують читачів української бібліотеки

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Російські слідчі активізували розслідування кримінальної справи за фактом розповсюдження екстремістської літератури у Бібліотеці української літератури у Москві.

Як повідомило агентству УНІАН поінформоване джерело, працівники російських правоохоронних органів почали допит читачів бібліотеки, прізвища яких були відзначені в читацьких формулярах конфіскованих видань. У першу чергу увага приділяється колишнім військовослужбовцям, а також партійним або іншим високопоставленим чиновникам. Окрім того, було допитано всіх працівників бібліотеки, а деяких із них по кілька разів.

Згідно з інформацією джерела, слідчі досі не повернули жорсткі диски комп'ютерів і сервери. Таким чином, у бібліотеки немає свого сайту.

У свою чергу співголова Об'єднання українців Росії (ОУР) Валерій Семененко повідомив, що його двічі викликали на допит як свідка у кримінальній справі стосовно Бібліотеки української літератури у Москві. При цьому слідчі «постійно переконували, що Бандера і Шептицький - зрадники і прислужники Гітлера».

Нагадаємо, що 23 грудня 2010 року відділ боротьби з екстремізмом МВС Росії під час обшуку вилучив з Бібліотеки української літератури у Москві понад 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово «націоналізм» та вилучили кілька видань, в яких було виявлено це слово.

Представники української влади неодноразово заявляли про «стабілізацію» роботи бібліотеки, у той же час їхні слова також регулярно спростовувалися.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі