НАТО вводить ембарго на поставки зброї до Лівії

Поділитися
© gorod.tomsk.ru
Сьогодні, 22 березня, країни Північноатлантичного альянсу (НАТО) домовилися про спільне забезпечення дотримання ембарго на поставки зброї до Лівії. Про це в своєму твіттері повідомив офіційний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін, посилаючись на заяву генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена.

Передбачається, що кораблі і літаки НАТО в Середземномор'ї будуть відстежувати, запобігати і якщо потрібно присікати спроби провезення зброї до Лівії.

Нагадаємо, ще наприкінці лютого міжнародними організаціями було введено заборону на поставки озброєнь через те, що режим лівійського лідера Муаммара Каддафі військовою силою придушував виступи опозиції. Згодом зіткнення переросли в громадянську війну.

У НАТО обговорюють, чи варто Альянсу очолити операцію "Одіссея. Світанок", яку проводять у Лівії військово-повітряні сили Франції, Великобританії і США.

Дана військова операція стала можливою після прийняття резолюції 1973 Радою безпеки ООН щодо ситуації в Лівії. Дана резолюція залишила за міжнародним співтовариством право на будь-які кроки з захисту мирного населення Лівії, крім наземного вторгнення.

За матеріалами: Rogozin @ Twitter

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі