Азаров обіцяє "накинути" вчителям 20% надбавки

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кабінет міністрів сьогодні розгляне рішення про встановлення з 1 вересня 2011 року 20%-вої надбавки тим педагогічним працівникам, хто досі її не отримував.

Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу, 23 березня.

За словами М.Азарова, це стосується психологів, вихователів тощо дошкільних і середніх спеціальних навчальних закладів, які працюють в системі Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури, Міністерства соціальної політики.

Загалом надбавку отримають біля 350 тис. працівників закладів освіти. На забезпечення цього рішення уряд внесе до Верховної Ради України зміни до витратної частини бюджету на суму майже 370 млн. гривень.

При цьому М.Азаров заявив, що незважаючи на складну економічну ситуацію у країні, протягом 2010 року розмір посадових окладів працівників бюджетної сфери, зокрема працівників галузі освіти,і так переглядався п’ять разів (у січні, квітні, липні, жовтні та грудні 2010 року).

Сьогодні середній посадовий оклад педагогічного працівника (дошкільного, загальноосвітнього, вищого навчального закладу І-ІІ рівнів акредитації) становить понад 1060 грн., середня заробітна плата – близько 2000 грн.; середній посадовий оклад науково-педагогічного працівника ІІІ-ІV рівнів акредитації – близько 3050 грн.

«Цього не достатньо, але в межах наших можливостей і ми будемо робити все, щоб підвищити цей ріень... Ми не приховуємо, наскільки важко Уряду віднаходити ресурси для збільшення зарплат і пенсій, але не відступимо від свого пріоритету: все, що наші працівники повинні отримати, вони отримають», - пообіцяв М.Азаров.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі