Тігіпко пропонує продати частину української ГТС

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Віце-прем'єр-міністр, лідер парії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко пропонує відмовитися від державної власності на українську газотранспортну систему.

«Зберегти статус ключового транзитера Україна зможе тільки в тому випадку, якщо оперативно запропонує реальну схему акціонування газотранспортної системи за участю європейських енергетичних концернів і Газпрому», - цитує заяву С.Тігіпка прес-служба партії «Сильна Україна».

«Лівію, що була одним з найбільших постачальників нафти і газу до Європи, на тривалий час виведено з гри. Можуть виникнути питання і з постачаннями палива з інших арабських країн. З політичних міркувань може бути припинено атомну генерацію. Все це поверне східному напрямку пріоритетну роль у забезпеченні Євросоюзу енергією. У таких умовах Україні необхідно зробити все можливе, щоб зростаючий потік експорту російського газу та інших видів палива до країн ЄС пішов саме через нашу територію», - поділився міркуваннями віце-прем'єр.

С.Тігіпко звернув увагу на те, що поки Захід займається військовою кампанією проти Муаммара Каддафі, російський прем'єр Володимир Путін продовжує розширювати число учасників проекту «Південний потік». «Енергетична дипломатія Росії вкрай ефективна, і обставини їй сприяють», - вважає лідер партії «Сильна Україна».

Нагадаємо, що 22 березня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив про намір розмістити частину акцій НАК «Нафтогаз України» на західних фондових біржах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі