Медична марихуана стала хітом продажів, обігнавши «Віагру»

Поділитися
© railway-publish.com
У США спостережено пік продажів медичної марихуани, виторг від якої сягає рекордного рівня. Згідно зі звітами аналітичних компаній, річний виторг від продажу препаратів на основі медичного канабінола перевищив 1,7 мільярда доларів. Фахівці прогнозують, що марихуана може з легкістю потіснити на ринку «Віагру», яка на сьогодні є найпродаванішим препаратом у США.

Експерти вважають, що обсяг продажів медичної марихуани в 15 американських штатах, де дозволено її застосовувати, подвоїться в найближчі п'ять років. Крім того, аналітики не заперечують можливості, що марихуана буде легалізована для медичних цілей ще в 20 штатах, що дозволить до 2016 року збільшити виторг від її продажу до 8,9 мільярдів доларів.

Згідно з офіційними даними, 92 відсотки ринку медичної марихуани в США припадає на Каліфорнію й Колорадо. Найшвидше зростання продажів аналітики компанії очікують в Арізоні, Мічигані та Вашингтоні.

Загальну кількість американців, яким прописано такі препарати, експерти оцінили в 24,8 мільйона осіб. Обсяг нелегального ринку марихуани, за оцінками фахівців, становить від 18 до 35,8 мільярдів доларів на рік.

Якщо прогнози аналітиків насправді втіляться в життя, медична марихуана стане ліками, що дають виробникові найбільший прибуток. На сьогодні за цим показником лідирує препарат «Віагра» (силденафілу цитрат), продажі якого приносять компанії-виробнику 1,9 мільярдів доларів на рік.

За матеріалами MSNBC

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі